MNM på Stiklestad

Sist helg var det Midt-Norsk Mesterskap i skiskyting på Stiklestad. Jeg deltok på lørdagens normalprogram. Dette ble vel det som kan kalles et bingorenn. Vind i kast gjorde skytingen til en vanskelig oppgave. Det fikk jeg erfare med en gang, da jeg fikk 4 tilleggsminutter på første skyting. Skytingen tok seg heldigvis opp utover i løpet, men 11 bom er alt for mye. Selv med så mye vind. I sporet var det heller ikke en helt topp dag, men likevel var langrennstida ganske bra. Det at jeg nå går fort på en tung dag, er et bra tegn på at formen er på vei. Skytinga derimot, den er ikke som den skal!

Denne uka har jeg derfor trent lite fysisk og mye skyting. Det håper jeg skal gi stort overskudd og god skyting i helga som kommer. Da er det nemlig ny NC runde, på Lillehammer denne gangen. Det hele starter på fredag med NM i Fellesstart (som også inngår i NC), før det er vanlig Norgescup-sprint på lørdag. På søndag er det NM i Mix-Stafett for kretslag. Jeg drar til Lillehammer i morgen tidlig og satser på å få med meg noen gode resultat hjem derfra!

- Øystein
Share on Facebook

2 × 40

Da var helgas Norgescuprenn på Simostranda vel gjennomført. Helga startet med den utradisjonelle øvelsen supersprint på lørdag. Supersprinten er en ny øvelse som er lik langrennssprint. Her er det prolog og finale, og det blir gått en kortere distanse. Man har også 3 ekstraskudd per skyting. Prologen var på 3*900m med skyteprogrammet ligg-stå. Som sagt var det 3 ekstraskudd per skyting. Hadde man ikke fylt på 5+3 skudd måtte man gå strafferunder.

Det var med andre ord duket for full gass fra start til slutt. Jeg åpnet bra, og klarte å unngå masete teknikk. Jeg følte at jeg virkelig fikk fart på skiene. Første skyting gikk også greit. Jeg brukte ett ekstraskudd, og lå på 14 plass ut fra skyting. Altså god margin på å gå videre til finalen. Men på stående fikk jeg den store skjelven. Jo lenger jeg stod, jo mer ristet det. Det resulterte i hele 3 runder. Jeg ble til slutt nr 40, ca 24 sek fra å gå videre. Når man bruker ca 15 sek per runde, hadde jeg lett gått videre med 2 bom mindre. Men jeg måtte altså se finalen fra publikumsplass.

Søndag var det klar for vanlig sprint, eller vanlig og vanlig, det var ett av 6 uttaksrenn til junior VM, så vi i 19års klassen gikk samme distanse som 20/21. Dvs at vi gikk 10 km, akkurat samme distanse som seniorene går. Det gjald derfor å spare litt på kruttet, slik at man ikke gikk på en smell på slutten. Jeg klarte å følge planen min bra. Bortsett fra på skytebanen. Jeg klarte å pådra meg hele 3 runder på ligg, så da var løpet i realiteten allerede ødelagt fra å bli et toppløp. På stående nøyde jeg meg med 1 bom og farten i sporet var ok, selv om det ikke var en toppdag. Dette resulterte i en ny 40. plass. Stabiliteten kan man ikke si noe på.

Fra starten, Nyttårssprinten 2012

Oppsummerer jeg helga kan jeg si at jeg er halvfornøyd. I sporet går det bedre og bedre. På søndag viser jeg at jeg klarer å gå greit fort selv på en tung dag. Skytemessig har jeg det inne. Jeg mangler bare å klare å få til to (eller fire) gode skytinger i konkurranse. Det som ødela for gode plasseringer i helga var at jeg hadde en dårlig skyting per dag. Så jeg må virkelig ta tak i dette og bli mere jevn. Til helgen venter Midt-Norsk Mesterskap på Stiklestad. Jeg skal gå lørdagens normal.

- Øystein 
 
PS. Resultater fra Simostranda ligger her!!
Share on Facebook

Back to business!

Etter litt jule og nyttårsfeiring begynner ting nå å gå tilbake til det normale igjen. Jula for min del ble stort sett brukt til trening. 5. juledag gikk jeg konkurranse, OIF Julesprint i Ulvåsen som var noe så spessielt som 7,5 km fellesstart. Det ble naturlig nok en spennende og mer eller mindre kaotisk affære med over 20 ville skiløpere på startstreken, men det ble et morsomt løp. For min del gikk det forholdsvis greit, ble litt hindret i starten og maste litt men alt i alt ganske bra.

Det som ikke var fult så bra var at jeg ble syk etter rennet. Slapp, feber og vond hals. Så da var det bare å finne senga/sofan og prøve å bli frisk så fort som mulig. Det gikk ganske bra, og i dag hadde jeg min første treningsøkt etter sykdommsavbruddet. Det var tungt, naturlig nok, men jeg føler meg mye bedre nå etterpå. Det er et godt tegn, så nå krysser jeg fingre og tær for at jeg skal bli fit for fight til helgas Trøndercuprenn i Knyken

 
- Øystein 
Share on Facebook

God jul!

Da har jeg akkurat kommet hjem fra en 2 timers langtur i Knyken. Nysnø og strålende vintervær med sol og 2 minus og nykjørte løyper, kan det bli bedre? :)

Kan ikke klage når løypa ser sånn ut!!

 

Nå står ribba i ovnen og jula for døra, så da gjenstår det bare å ønske alle sammen en

Riktig god jul!

 

- Øystein
Share on Facebook

Klassisk langtur

I dag har jeg hatt bare en økt. Økta var klassisk langtur og stedet var Ulvåsmarka. 8-tallet fra Ulvåsen via Kvitsteinan og til Lomtjønnmyra er en av mine favorittløyper til langkjøringstrening. Terrenget er forholdsvis slakt, men er likevel variert. Det gjør at man får trent alle teknikkene samtidig som at pulsen ikke blir for høy. Dessverre er det, som overalt ellers i Trøndelag, ikke akkurat overfylt med snø der. Løypa er preparert med scooter og sporlegger, noe som fører til at det er litt dårlig feste for stavene. Slenger med et bilde fra orkanger-if.no. Som sagt, desverre ikke så mye snø i dag.

Etter økta tok jeg en rydderunde i den kombinerte smørebua/styrkerommet. Først tok jeg en skikkelig opprydding i skismørningen, før jeg ominnredet styrkerommet. Jeg har nemlig tenkt å få laget meg noen slynger i nærmeste framtid, slik at jeg får trent bedre stabilitetsstyrke her hjemme. I morgen venter 2 harde økter, så nå må jeg finne senga.

-  Øystein
 

PS: Jeg blir ikke lei meg om du legger igjen en kommentar eller 10 :)

Share on Facebook

Fin treningsdag

I dag har det vært en fin treningsdag. Dagen startet med juleavslutning på skolen,(Jippi, juleferie!!!) før skigjengen på Follo dro rett til Knyken hvor dagens første økt fant sted. Der hadde jeg en økt RK som det så profft heter. RK står for rolig kombinasjon og går ut på å kombinere skyting og rolig fysisk aktivitet. Totalt fikk jeg en time på ski, samt at 90 skudd ble avfyrt. Det hele ble avsluttet med en liten tørrtreningsøkt.

Etter noen timers restitusjon ble dagens 2. økt gjennomført. Det var 30 min løp som oppvarming, før jeg trente 30 min med utholdende styrke for overkroppen. Jeg avsluttet økta med litt bevegelighetstrening. Jeg skal prøve å få lagt ut noen bilder fra kommende økter. Mye tekst er kjedelig. Nå er det bare å komme seg i seng, for i morgen venter en 3 timers langtur klassisk.

-  Øystein
 

 

Share on Facebook

Sesongstart

Det er lenge siden siste inlegg på bloggen, men det betyr ikke at det har vert stille her. Det har rett og slett vært så travelt at jeg ikke har rukket å skrevet noe.

Først ble uke 49 benyttet til skigåing i Bruksvallarna. Forholdene var ikke optimale, men det ble flere etterlengtede timer på ski å skrive i boka.

Sesongstarten skulle egentlig vært i Meråker 4. desenmber, men snømangel gjorde at det ble avlyst. Jeg deltok isteden på et testrenn i Knyken.

Helga etter var det endelig tid for å sesongdebutere på ordntlig. Da gikk første Norgescuprennet av stabenen i Lygna ved Gjøvik. Det gikk vel ikke helt etter planen. Skytinga var alt for dårlig på begge konkurransene, og spessielt på normalen. Fysisk sett gikk det ganske bra, men skytinga ødela for gode resultat.

Sist søndag var tida kommet for å debutere i hjemmlige trakter. Da startet nemlig Trøndercupen med et normalprogram på Frolfjellet skisenter i Levanger. Jeg hadde i løpet av uken som var gått, fått tilbake godfeelingen på skytebanen og var klar for å gjennomføre et godt skirenn. Og det gikk bra det, helt fram til siste skyting. Da gikk jeg på tidenes kneskjelv og en skikkelig sprekk. Det resulterte i 5 bom, noe som gjorde at hele løpet ble ødlagt. Likevel er jeg ganske fornøyd, siden det fysiske var enda bedre enn sist helg. Nå skal jeg virkelig intensivere skytinga. Så kan det bli en artig sesong, selv om starten har vært litt under forventet.

Share on Facebook

Klubben i mitt hjerte

Klubben i mitt hjerte er en konkurranse arrangert av Norges Idrettsforbund, Nordea, P4 og Dagbladet. De klubbene som får flest stemmer kan vinne sportsutstyr for flere tusen kroner. Oppfordrer derfor alle til å stemme på Skaun IL ved å trykke på denne linken:

http://www.db.no/klubben/promoboks/?id=16570004&navn=Skaun+IL

Les mer om Klubben i mitt hjerte her:

http://www.dagbladet.no/klubben/info.html

Share on Facebook

Mens vi venter på snøen..

Jeg må ærlig innrømme at det kribler skikkelig i beina for tiden. Det er morro å løpe i skogen, gå på rulleski og sykle, men det er hakket artigere å gå på ski. Jeg begynner rett og slett å bli drittlei av all barmarkstreninga og skikkelig gira på å komme meg på snø. Her hjemme ser det ut til at det hvite gullet lar vente på seg, men som nevnt tidligere så skal jeg på samlig i svenske Bruksvallarna i uke 47. Der har de i dag en løype på ca 2 km, og forhåpentligvis vil den utvide seg litt så vi slipper å gå oss hautoillen. Fram til da er det bare å utnytte de fine barmarksforholdene vi har best mulig, og få trent best mulig fram mot sesongstart. Mens vi venter på det og snøen, kan vi kose oss med et tilbakeblikk på fjorårssesongen: (og jeg får trent meg på å laste opp bilder til bloggen:)

Share on Facebook

Lenge siden sist!

Etter en lang pause er det på høy tid å komme med et nytt inlegg og statusoppdaterinmg igjen. Treningen etter sommer NM har stort sett gått på skinner. Jeg har holdt meg skade- og sykdomsfri og fått trent tilnærmet optimalt. Fysisk har jeg kjent meg bedre og bedre på hver hardøkt utover høsten. På skytesiden har jeg fremdeles en del jobb å gjøre fram mot sesongstart, men etter en trening og et foredrag med Kjell Ove Oftedal har ting falt mer på plass. Kjell Ove er tidligere landslagstrener, og har trent fram utøvere som f. eks Emil Hegle Svendsen. Under treninga pekte han på en del mentale ting som jeg tror blir til stor hjelp på skytinga utover sesongen.

Det er tross alt bare en drøy måned igjen til sesongen starter for min del. Første rennet er Trøndercup i Meråker første helg i desember, før norgescupsirkuset sparkes igang på Lygna helga etter. Men det skjer også spennende ting før den tid. I uke 47 skal vi på Orkdal vgs på snøsamling i Bruksvallarna ( forhåpentligvis snøsamling værtfall), og snart kommer vel snøen hit også. Men fram til da er det bare å stå på med barmarkstrening!

Share on Facebook