Stolt av næringslivet i Skaun

I forbindelse med Vinterkulturuken i Skaun, ble det arrangert en næringslivsdag tirsdag 31.1. Dette var et samarbeid mellom Sparebanken 1 og Skaun kommune. Man hadde en åpen invitasjon til alle næringsdrivende i Skaun (–og dem er det mange av), samt til nysgjerrige ellers.

Skaun Høyre fikk vedtatt et forslag i kommunestyret før jul, om at ansvaret for næringspolitikk skulle flyttes fra Plan og miljø, til Formannskapet. Tanken var å bli mer operativ innen dette området. Kommunen skal IKKE fortelle de næringsdrivene hva de skal gjøre for å tjene penger. Derimot er kommunens viktig oppgave å legge til rette for næringsdrivende. Stikkord her er næringsareal til anlegg og kontor, skape et nettverk for de som driver næring, samt å være behjelpelig på andre områder.

Kjetil Halle i Sparebanken var også tydelig på hva som er bankens rolle. Banken, som kommunen, er avhengig av at de næringsdrivende lykkes. På samme måte er de næringsdrivende avhengig av banken. Det var laget et program hvor også 3 utvalgte bedrifter kunne presentere seg selv og hva som er deres utfordringer. Det var Børsa blomster, Buvik kafé og Selskapsmat, og Landrø fra Krokstad gård. De hadde alle på sine felt gjort en imponerende innsats ved etablering, og ikke minst videreutvikling innen sine områder. Stikkorde her er kompetanse og fagnettverk.

Næringsforeningen i Trondheim informerte om sitt arbeid, og hva de kan bidra med av kompentanse og fagnettverk. Igjen, imponerende å se hva som allerede ligger klart til bruk.

Spørsmålet nå er: Hva er veien videre? Det er min mening av Skaun kommune må knytte seg til et fagnettverk. Dette har allerede Malvik og Melhus gjort, og de er en del av fellesskapet i Næringsforeningen i Trondheim. Det er viktig for næringslivet i Skaun å kunne trekke på kompetansen som ligger i et slikt nettverk. Så skal kommunen, gjerne i samarbeid med Sparebanken, sørge for det ”interne” nettverket i kommunen.

Jeg håper på en ny invitasjon til Næringslivsdagene i 2013 –om ikke før!

Share on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>