-Er du skuffet, Erik?

Det er mange som har spurt meg om det de siste dagene. Nei, Høyre er ikke skuffet. Vi fikk en fremgang på over 5% til 12,7%, og økt gruppen med 1 representant til totalt 3. Dette mener vi skyldes våre klare standpunkter i viktige saker for kommunen.

I sonderingene på torsdag diskuterte vi med både Senterpartiet og med Arbeiderpartiet. Med Sp var vi enig om det meste, men på skoleområdet hadde vi noen skiller. Med Ap hadde vi også mye felles, og selv innenfor området om eiendomsskatt så vi en løsning. Vi avsluttet sonderingen torsdag ved midnatt med en avtale om å diskutere skoleområdet videre med Sp fredag, og videre diskusjoner med AP. Og ja, vi pratet med Sv om voksentetthet i skolen og med Krf om Ruspolitisk handlingsplan. På begge områder var vi enige. Buviklista hadde vi første praten allerede tirsdag!

Fredag satt plutselig Sp i forhandlinger med småpartiene Frp, Sv og Buviklista. Det er klart at ”makta rår” i slike forhandlinger, og Høyre satt plutselig på gangen. Krf hektet seg på avtalen i 13. time etter at blekket allerede var tørt. Det er klart at det er en liten nedtur. Høyre mener fortsatt at vi har en god og helhetlig politikk for kommunen, og at vi faktisk kunne ha gjort en forskjell.

Det skal bli spennende å se den politiske plattformen til den nye flertallsgruppen. Flertallsgruppen har 2 utfordringer slik jeg ser det:

  • De har Frp som er ”garantisten” mot eiendomsskatt, og Sv som vil fase inn eiendomsskatt fra 2012 for å øke voksentettheten i skolen. Selv om Frp bare er «valgteknisk» med i flertallsgruppen, så må de støtte budsjettet for å få det igjennom!
  • De har Sp som har gitt en garanti for å bevare alle 5 skoler (–vi har vel samme standpunkt etter valget, herr Husby?), og Buviklista som har Buvika som kjerneområde, og vil redusere antallet baneskoler til 3.

Hvis den nye flertallsgruppen likevel skulle ha, og klarer å gjennomføre, en fremtidsrettede visjoner på skoleområdet, innen næringsutvikling og innen forebygging ovenfor ungdom, så skal jeg krabbe til rådhuset på valgdagen i september 2015!

Er jeg skuffet? Personlig er jeg skuffet over at jeg ikke så det ”umulige” alternativet komme, og at tidspresset og fordeling av posisjoner telte mer enn politikk. Kall det gjerne litt naivt. Nå er valget over, posisjoner er fordelt, nå skal Høyre føre en konstruktiv politikk i opposisjon de neste 4 årene, så skal vi gjøre opp regnskapet når denne perioden er over.

Share on Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>