Innholdet i skolen er viktigst!

Høyre nasjonalt har den siste uken hatt mange gode innspill om kunnskap i skolen og historier om sine ”drømmelærere”. Min drømmelærer var en i fysikk på videregående. Han var jo så god at alt virket så enkelt, og det var det jo ikke – spesielt ikke på eksamen. Men nok om det :-)

I Skaun må vi diskutere skolen innenfor 3 områder:

Det viktigste er selvsagt innholdet i skolen. Her har den enkelte skole, rektor og lærerne et viktig ansvar. Skolen skal være inkluderende, den skal gi tilpasset undervisning til alle, herunder også de skoleflinke. Alle må få utfordringer og alle må få kjenne gleden av å mestre. Av en venn blir jeg ofte minnet på at jeg har sagt ”at det ikke bare er å pøse på med penger inn i skolen”. Hun er like uenig i det, som jeg mener at det er riktig. Skolen er en del av samfunnet Skaun, og det er mange tjenesteområder som er viktige der. Men Høyre fremmet forslag om å øke bevilgningen til skolen i 2011 med kr 750.000. Dette er en satsning vi skal fortsette med i kommende perioder.

Det andre området som må diskuteres er ny barneskole i Børsa. Den eksisterende er nedslitt og mangler mange funksjonaliteter som man i dag tar for gitt. Den er også for liten på sikt. Høyre har ivret etter å få bygget ut denne, men de første utkast til skole ble for ”gigantiske”.

Videre kan man ikke bygge en skole i Børsa før vi vet hvor mange elever som skal gå på den. For å finne ut dette må vi bli enige om skolekretsene. Alle parti har lovet hverandre at man til valget skal klart si fra hvor mange skoler man vil ha i Skaun. Dette ser Høyre fram til. Høyre vil
ha 3 barneskoler, og det er Venn, Børsa og Buvik. Da får vi tre gode skoler som har et fornuftig elevantall og som gir et godt lærermiljø.

Høyre ser fram til en god debatt om skolen i Skaun, og at ALLE parti legger fram sitt syn på skolestrukturen!

Share on Facebook

3 Comments

 • 22. august 2011 - 06:16 | Permalink

  Er vel ikke tvil om hvordan Arbeiderpartiet stiller seg til skole da. 3 barneskoler og bygging av Børsa skole raskt i perioden.
  Når det gjelder Høyres iver etter å løse utfordringen med barneskole i Børsa – så var ikke de spesielt synlig i de siste fire år!

  At Høre framstår i sin valgbrosjyre som den som bevilget ekstra penger til skolen er vel ikke rett. Alle partier bevilget ekstra penger til skolen. MEN en stor forskjell er det, AP, SV og V beholder ekstrabevilgingen i de neste fire årene, mens H, FrP, SP, KrF bare ønsket å legge inn dtet for 2011 og 2012.

 • Stian Berg
  7. september 2011 - 20:20 | Permalink

  Det skal dere politikere ha, at dere gjør alt for å holde folketallet nede på Viggja, vi har aldri blitt verken prioritert eller hørt.
  Lang venteliste på barnehage, og dere vil få fjernet skolen vår.
  En ting er sikkert, jeg flytter heller enn å send mine barn til Børsa som 1 klassinger!
  Hvis Skaun ikke vil ha oss, gi oss til Orkdal da..
  Vet om flere som er interessert i og bygge hus, men å få en tomt på Viggja er tydeligvis ikke enkelt, er dere redde for at folk flytter hit?
  Nå skal det sies at jeg ikke grunnlag og kunnskap om politiske saker, men det er lov og ha meninger.
  Nesten ingen av Skaun sine politikere fortjener min stemme i årets valg, men jeg skal stille opp som god borger, og bruke stemmeretten min på mandag.

  • erik
   10. september 2011 - 15:33 | Permalink

   Hei Stian, takk for tilbakemeldingen. Så vidt jeg vet er det flere planer om boliger på Viggja, men foreløpig har det ikke tatt av.
   Det viktigste i dag er at du og alle andre bruker stemmeretten. Godt valg!

   erik

 • Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>